Kent u zitcoach voor kantoor al?

Onnodig verzuim is duur en kan vaak eenvoudig worden verminderd. Zitcoach voor kantoor helpt u daarbij met preventief werkplekadvies.

Een ziektedag kost u als werkgever ca. €230,00*

Na een werkweek kost een zieke fulltimer u € 1.150,00, na 1 maand (20 werk dagen) loopt dat op tot ca. €4.600,00 en na 1 jaar (11 maanden) tot ca. €50.600,00….Au!

Hierin zijn omzetverlies, productiviteitsverlies en kosten voor re-integratie, bedrijfsarts en premieverhoging in de PEMBA (Wet Poortwachter) nog niet eens mee berekend. Bovendien neemt de werkdruk voor de overige werknemers toe. Dat heeft weer impact op hun fysieke en geestelijke gesteldheid en de algemene werksfeer en ook dát leidt op termijn weer tot verzuim.

*rekenvoorbeeld, wij adviseren u dit na te rekenen met uw eigen actuele verzuimcijfers.

Onnodig verzuim is vaak te voorkomen!

Veel onnodige fysieke klachten zijn terug te voeren op een verkeerde werkhouding. Zit iemand langdurig stil of in een verkeerde houding? Dan vergroot dat de kans op:

 • Hart en vaatziekten
 • Spataderen
 • Rugklachten
 • Chronische hoofdpijn
 • Klachten aan armen, nek en schouders (de welbekende KANS klachten)
 • Diabetes type II

Deze klachten leiden in 30% van alle ziektegevallen op kantoor tot langdurig verzuim. Pijnlijk voor de medewerker, vervelend voor u en vaak te voorkomen!

Zitcoach voor kantoor verlicht de (financiële) pijn!

zitcoach voor kantoor

 Zeg eens eerlijk...?

 1. Hoeveel medewerkers zitten er NU los van hun rugleuning?
 2. En hoeveel zónder de armleuningen van hun stoel te gebruiken?
 3. Hoeveel medewerkers gebruiken provisorische lapmiddeltjes (losse kussentjes, dozen, elastiekjes, pakken A4 papier etc.) in de hoop dat die hun probleem oplossen?

 

U kunt natuurlijk wachten tot één van die medewerkers uitvalt en pas daarna aan de slag gaan met ARBO artsen en re-integratie trajecten maar waarom zou u deze narigheid niet voorkomen?

Dit biedt zitcoach voor kantoor

 • Preventief ergonomisch advies op de werkplek van de medewerker; Voorkomen is beter (en makkelijker!) dan genezen.
 • Eenvoudige technische informatie over de werkplek: Weet u waar alle knoppen aan uw bureaustoel voor zijn? Uw medewerker óók niet! Wij leggen dat ter plaatse uit, zodat hij/zij zelf in staat is zonder veel moeite een gezondere werkhouding te kiezen. 
 • Een ergonomisch "steuntje in de rug" voor uw preventie medewerker. Die hoeft "het wiel" toch niet nog eens uit te vinden?

Uw investering? 

De benodigde tijd voor een zitcoach sessie is afhankelijk van uw bedrijfsgrootte en het aantal deelnemers. Maak een afspraak en u ontvangt een vrijblijvende offerte op maat.

Een keer proberen? Selecteer 2 medewerkers waarvan u denkt dat ze gezondheidsrisico lopen door een verkeerde werkhouding en maak een afspraak voor 1 uur.

 

*NB Dit betreft een advies dienst. Drastische aanpassingen, reparaties of vervanging van defecte materialen zijn daarvan uitgesloten maar kunnen op verzoek tegen meerprijs uitgevoerd.

 

U gunt uw werknemers toch een gezondere kantoor werkomgeving?