Een half jaar Corona. Is het niet eens tijd voor een gezondere thuiswerkplek?

Heb je de Rutte-de Jong persconferentie gezien gisteren? We blijven dus nóg wat langer thuis werken. Met alle lichamelijke gevolgen van dien!

Aan het begin van Corona leek thuis werken een tijdelijke situatie. Voor korte tijd kon je dus ook prima aan de keukentafel zitten. Maar we zijn inmiddels ruim zes maanden verder en na de persconferentie van gisteren is het eind nog niet in zicht.

Wanneer je je werk en lijf serieus neemt is dit misschien een goed moment om eens kritisch naar je thuiswerkplek te kijken. Voldoet die wel aan wat je nodig hebt? éven aan de keukentafel werken is geen probleem. Maar draai je volle werkdagen dan heb je toch wel wat meer nodig om gezond en fit te blijven.

Uitval door rug-nek-schouderklachten is pijnlijk maar ook duur want het kost je ook nog eens omzet. Dat wil je toch niet?

Office & More, óók voor ergonomisch verantwoord thuiswerk materiaal

Hoewel op Pinterest zát leuke plaatjes te vinden zijn van thuiswerkplekken zijn er helaas maar weinig die aan enige ergonomische norm voldoen. Wanneer je hele dagen zit heb je méér nodig dan een (vast heel leuke) eetkamerstoel. Eigenlijk moet je een goede bureaustoel of ergonomische kruk in de eerste plaats beschouwen als hulpmiddel om je lijf gezond te houden. Dat betekent steun op plekken waar dat nodig is en tergelijk voldoende bewegingsvrijheid.

Hetzelfde geldt voor de tafel waaraan je werkt. Is die te hoog of te laag dan belast je ofwel je nek en schouders ofwel je onderrug.

Ik heb nog nooit zoveel frozen shoulders, tennis/muisarmen en nek- en lage rughernia’s voorbij zien komen als de afgelopen maanden. Stuk voor stuk klachten die behoorlijk pijn doen en waarvan het herstel lang duurt.

Voorkomen blijkt dus weer beter en een stuk goedkoper dan genezen!

Het oog wil ook wat, vooral als je in je huiskamer werkt. Dat snappen we!

Vroeger was ergonomisch materiaal ronduit lelijk, maar gelukkig wordt er tegenwoordig niet alleen op de functionaliteit maar ook op het design gelet. We hebben dus hele fijne stoelen, krukken, tafels en accessoires voor je die qua kleur en materiaal prima in een woonomgeving passen.

thuis werken ergonomische kruk

Ergonomische hulpmiddelen

In2ergo is onze partner op het gebied van ergonomische hulpmiddelen. Denk daarbij aan monitorsteunen, laptopsteunen, voeten steunen en alle overige benodigdheden die je helpen je “houtje-touwtje-thuiswerkplek” te veranderen in een ergonomisch verantwoorde en comfortabele plek.

Hulp nodig?

Het aanbod in ergonomische stoelen, tafels en hulpmiddelen voor thuis is groot. En de ene werksituatie is de andere niet.

Hoe je weet wat jij nodig hebt? Daar helpen wij je bij!

Heb je al pijnklachten of wil je die voorkomen en heb je advies nodig? We helpen je graag met het maken van de juiste keuze en leveren die dan zo snel mogelijk bij jou thuis.

Laat een reactie achter