Design District 2019- Lande

Design District 2019-Lande

Lande

Twee weken geleden vertelde ik dat ik naar de vakbeurs Design District in Rotterdam ging. Natuurlijk is het dan ook leuk om íets te laten zien van wat er op zo’n beurs gebeurt. Vandaag stel ik graag leverancier Lande aan je voor.

Algemene indruk van de beurs

De nadruk lag, in mijn ogen en net als bij veel andere beurzen de afgelopen jaren, vooral op

 • Duurzaamheid 

Dat zie je terug in milieubesparende oplossingen in de vorm van (her)- gebruikte en nieuwe, minder belastende materialen, energiebesparende maatregelen, en kortere productie- en leveringsketens.

Op het gebied van verpakking valt helaas nog veel te verbeteren. Bio plastic is nog niet betrouwbaar genoeg om kostbare zaken te beschermen tijdens transport, maar er wordt hard aan gewerkt.

 • Akoestiek

Tijdens de ingebruikname van kantoortuinen bleek de akoestiek in deze grote, open ruimtes flinke problemen op te leveren. Mensen konden elkaar door galm of teveel omgevingsgeluid niet meer verstaan of kregen concentratieproblemen. Daar waren wel al akoestische oplossingen voor maar die waren vaak erg lelijk. Sinds een paar jaar zijn er ook móóie oplossingen in de vorm van plafond- en wandpanelen, verrijdbare modules en akoestisch meubilair. Zo wordt akoestiek onderdeel van het kantoordesign in plaats van een storende maar noodzakelijke factor. Een hele verbetering! 

https://www.oandm.nl/wp-content/uploads/2019/06/rondo_lavoro-Lande.jpg

 • Multifunctionaliteit.

Ik vind het belangrijk dat meubilair op verschillende manieren kan worden ingezet. Met name bij bedrijven waar flexibel gewerkt wordt is het handig wanneer bijvoorbeeld een lunchtafel ook inzetbaar is als ad-hoc vergaderplek en een kast makkelijk verplaatst en op verschillende manieren samengesteld kan worden.

Gelukkig zijn er veel leveranciers die daar hetzelfde over denken.

Vandaag een overzicht van de nieuwigheden van onze leverancier Lande.

Lande, leverancier van kantoormeubilair is een 100% Nederlands bedrijf, gevestigd in Schijndel (Brabant) en met een eigen stoffeerderij in Lanaken. Lande deelde vorig- en ook dit jaar weer een stand (of eigenlijk meer een “verdieping” op het dak van de beurs) met Interstuhl Nederland dat vooral goede bureaustoelen levert. 

Wij zijn dealer van beide bedrijven, dus reden genoeg om even te gaan kijken. maar ik beperk me vandaag tot het nieuws van Lande.

Mooi of niet mooi? Smaken verschillen maar bepalen niet alles…

4  Lande ontwerpen nader bekeken:

 • De Dock tafel is een voorbeeld van een multifunctioneel meubel. Met de geïntegreerde verlichting is het een blikvanger voor in een ontvangsthal, een creatieve oplossing voor een bedrijfsrestaurant/coffee corner maar wanneer uitgevoerd met netboxen (aansluiting voor elektra, PC en telefoon) is hij ook perfect als ad-hoc vergader- of teamwerkplek. In dat geval niet voor hele werkdagen uiteraard, daar zijn andere oplossingen voor!

Dock is leverbaar in verschillende houtkleuren en maten en het frame kan naar smaak worden gepoedercoat. Helemaal aan sfeer en huisstijl aanpasbaar dus. Top!

 • Ikzelf vind de “Zok” modulaire keuken op het eerste gezicht niet heel fraai. Maar wanneer je hem in de goede context plaatst, een trendy, creatief bedrijf bijvoorbeeld, klopt hij opeens weer helemaal! De omgeving en werkcultuur bepaalt dan dus in feite voor een groot deel of iets mooi of lelijk is. Grappig toch?

Zok-Lande

 • Het Petram kastsysteem doet het goed als wandopstelling maar kan ook in verschillende modules worden ingezet als een combinatie van roomdevider en bergruimte. Door de schuine wanden is het een hele mooie, creatieve blikvanger. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende hout en melaminekleuren, hoogtes, breedtes, met en zonder deuren enzovoort. En verandert een ruimte van functie? Dan kunnen de verschillende modules eenvoudig uit elkaar en opnieuw samengesteld worden. Goed doordacht systeem!
 • De nieuwe wachtbank Flatlands. Er zijn natuurlijk oneindig veel wachtbanken in omloop. Het is moeilijk daarin nog iets nieuws te ontwikkelen. Maar door de toepassing van hoogwaardige materialen, verschillend inzetbare modules en een goede (actieve want niet bedoeld voor langdurig “bankhangen”) heeft Lande toch nog een goede aanvulling weten te produceren. Ik zie deze serie binnenkort wel ergens in een ontvangsthal of op een luchthaven staan!

flatlands-Lande

So far…

Tot zover mijn bevindingen over leverancier Lande. Natuurlijk omvat hun assortiment veel meer dan ik hier laat zien, dus neem vooral eens een kijkje op de website. En dan ook meteen maar op die van zusterbedrijf Artifort ( High-end design meubilair om van te kwijlen zo mooi afgewerkt!)

Meer info?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden met dit assortiment? Neem even contact met me op. Ik help je graag verder!

Sandra Schulze, Projectadviseur

1 reactie

 1. Ingrid de Haan op 20 juni 2019 om 12:12

  Bedankt voor je mooie woorden over onze nieuwe producten!
  Binnenkort zijn deze producten te bewonderen in onze showroom in Schijndel, voor degene die het ook eens in het echt willen zien.

Laat een reactie achter