fishing-nets-101992_1280

Interface…

Eén van onze tapijtleveranciers, maakt zich al jaren sterk voor een beter milieu.
Duurzaamheid (of “sustainability” zoals zij het noemen, het is een internationaal bedrijf) staat bij Interface enorm hoog in het vaandel. Zij waren dus ook al vér voor de huidige MVO-hype bewust bezig met verbeteringen aan  hun bedrijfspanden (volledig milieu-neutraal) en collectie en hebben onder meer een mogelijkheid gevonden om gebruikte vloerbedekking milieuvriendelijk te kunnen afvoeren dan wel hergebruiken.

Plastic Soup

Hun laatste project betreft de “Plastic Soup”, de miljoenen tonnen plastic afval die dankzij ons (de mens) in onze oceanen drijven en daar het natuurlijk evenwicht verstoren.
Onderdeel van die plastic soup zijn tonnen en tonnen visnetten, (al dan niet opzettelijk) door vissers achtergelaten in zee.
Deze visnetten zijn wellicht nog een groter probleem dan kleinere plastic voorwerpen, doordat zeedieren er massaal in verstrikt raken en verdrinken.

Wat doet Interface?

Interface is begonnen deze visnetten uit zee te halen, te verzamelen en lokaal (onder anderen op de Philippijnen) te laten verwerken tot nieuwe grondstoffen voor vloerbedekking. Een win/win situatie dus. De lokale bevolking is gegarandeerd van Duurzame (en eerlijk betaalde) werkgelegenheid, de oceanen worden “opgeruimd” én Interface maakt van de herwonnen grondstoffen schitterend nieuw tapijt!

En hoe duurzaam zijn wij zelf?

Office & More is uiteraard niet te vergelijken met een multinational als Interface, maar ook wij doen wat we kunnen omdat we inzien dat het noodzakelijk is onze planeet leefbaar te houden voor ons nageslacht.
Wij werken daarom uitsluitend met Europese leveranciers die aandacht besteden aan het milieu (de milieu eisen zijn binnen Europa doorgaans al vele malen strenger dan daarbuiten).Vanzelfsprekend zónder daarbij concessies te doen aan design en kwaliteit. Het oog wil tenslotte ook wat en we realiseren graag een aantrekkelijk interieur!

Wij hebben een “groen” wagenpark, zonnepanelen op ons dak, printen zo weinig mogelijk papier, én bieden sinds kort, naast het reguliere aanbod, milieuvriendelijke infrarood verwarming en LED-verlichting.

 

www.interface.com

Laat een reactie achter