Opgeleverd: Mitsubishi Heavy Industries EMEA Ltd.

In Maart vorig jaar kregen we opdracht voor de (her-)inrichting van het kantoor van Mitsubishi Heavy Industries EMEA Ltd. En wat wás het een bumpy ride dit project! Corona, lockdown I en II, flink wat tegenvallers tijdens de bouw (er werd door derden een tweede verdieping op het pand geplaatst), onzekerheid over de levertijden van alle goederen (uit Spanje, Italie, Duitsland en Belgie). Een plotselinge koude periode terwijl nét de radiatoren waren verwijderd en de vloeren gelegd moesten worden, twee sterfgevallen (mijn vader en de vader van iemand uit het bouwteam, beiden door Corona) en zo nog het één en ander. Kortom, het viel niet mee allemaal.
Maar aan alles komt een eind, dus ook aan deze opeenstapeling van tegenslag. De stofwolken trekken langzaam op... En wat dan overblijft...

Opgeleverd vergaderruimte1 Mitsubishi oandm.nl

Vloeren, wanden, meubilair, verlichting, zonwering, accessoires. Vanzelfsprekend gaat aan de herinrichting van een bedrijf als Mitsubishi een heel inventarisatie traject vooraf.

Want; hoeveel mensen maken gebruik van de ruimte en wanneer? Is er voorkeur voor kleuren of materialen? Hoe belangrijk is ergonomie, duurzaamheid, prijs? Is er een (internationale) huisstijl of kleur waar we aan vast moeten houden? Zijn er afdelingen of teams die nauw samenwerken? Wat wil je beslist wel of niet?

En zo stellen we nog veel meer vragen om te kunnen uitfilteren waar de opdrachtgever waarde aan hecht.

Aan de hand van de inventarisatie hebben we een inrichtingsplan gemaakt, besproken en stapsgewijs gerealiseerd.

OPgeleverd Vergaderruimte 2 Mitsubishi oandm.nl

Wanden

Deze zijn deels verplaatst, vervangen door glaswanden en (in de grootste vergaderruimte) voorzien van kleur.

Vloeren

De bestaande vloerbedekking is verwijderd en vervangen door verschillende soorten ijzersterk PVC. De algemene en kantoorruimtes in houtprint, ruimtes met een andere functie met (een accent in) geweven optiek. In de entree en de doorgang van keuken naar magazijn zijn nieuwe schoonloopmatten geplaatst.

Werkplekken

Informeel overleg

Treinzit Mitsubishi oandm.nlOPgeleverd beplanting Mitsubishi oandm.nl

Voor informeel overleg kunnen medewerkers gebruik maken van een geluidsabsorberende "treinzit" op de eerste-, en een teamtafel op de tweede verdieping. Beiden worden van de kantoorruimte afgescheiden door middel van een (naar behoefte draaibare) "lamellenwand".

Kantoorinrichting Almere

Formeel overleg

De Vergaderruimtes zijn voorzien van maatwerk tafels, qua model afgestemd op het gebruik in de ruimte. De kleinste vergaderruimte heeft een rechthoekige tafel met comfortabele stoelen. Deze stoelen zijn uitgevoerd met lage rug waardoor de ruimte minder "vol" oogt.

De grote vergaderruimte, waar veel conference calls plaatsvinden, is uitgevoerd met een half-ovale tafel zodat iedereen goed zicht heeft op het scherm aan de wand. Daarbij stoelen met een hoge rugleuning. Voor het opbergen van vergaderbenodigdheden hebben beide ruimtes een laag, afsluitbaar dressoir. Jaloezieen, fraaie vitrage en een schitterende grote plantenbak maken het plaatje compleet.

De keuken/kantine is voorzien van een PVC vloer in een donkere houtprint. Daarop makkelijk verplaatsbare tafels (zodat de kantine ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt) en comfortabele kuipstoeltjes. Wie even snel een broodje wil eten maakt gebruik van een sta tafeltje aan het raam.

Kantoorinrichting Almere

Verlichting

Boven de grote vergadertafel hangen drie fantastische lampen van TossB. Beide vergaderkamers zijn uitgevoerd met dimbare LED spots. Boven de tafels in de kantine hangen robuuste hanglampen, waarvan de ketting bij "feesten en partijen" eenvoudig kan worden ingekort. En last but not least; Boven de treinzit, de teamtafel en in de entree; kartonnen hanglampen van Greypants. Een leuke hint naar de corebusiness van Mitsubishi Heavy Industries, het leveren en onderhouden van fabrieksstraten voor de cartonnage industrie.

Aan de wanden

In de vergaderruimtes hangen door Japan geïnspireerde afbeeldingen, fullcolor geprint op doek. De afmeting is aangepast aan de beschikbare ruimte. In de keuken een fantastische groothoekafbeelding, ook op doek, van het Haarlemse Spaarne. Daar ligt de oorsprong van Mitsubishi Heavy Industries.

Afgezien van een wandbreed whiteboard voor één afdeling laten we de overige wanddecoratie over aan (de medewerkers van) Mitsubishi, zodat het kantoor niet volledig bedacht is, maar ruimte geeft voor een eigen identiteit.

In de entreehal is door hun zelf inmiddels een mooi uitgesneden, houten wereldkaart toegevoegd.

Accessoires

Op de plaatsen waar dat nodig is staan en hangen folderrekken, kapstokken en zelfs een paraplubak.

Wat ons betreft zit dit project er nu op. Mooi, want het ziet er naar uit dat iedereen langzamerhand weer "gewoon" naar kantoor mag komen. Ik wens onze opdrachtgevers en medewerkers een prettige tijd in hun nieuwe kantoor!

Weten wat Office and more voor jouw bedrijf kan doen? Neem even vrijblijvend contact op!

Laat een reactie achter