Een gezonde werkplek begint met een goede bureaustoel

Waarom? Dat leggen wij u graag even uit…

(maar meteen een vrijblijvende afspraak maken kan natuurlijk ook!)

30% van alle verzuim op kantoor wordt veroorzaakt door rug-, nek- en schouderklachten!

goede bureaustoel

Die klachten blijken vaak te ontstaan door een verkeerde werkhouding en zijn te voorkomen door medewerkers te voorzien van een goed instelbare werkplek. De beste basis van elke kantoorwerkplek is een goede bureaustoel.

Wanneer iemand niet goed zit ontstaat er teveel druk op de onderste rugwervels. En teveel spanning op nek- en schouder spieren. Daardoor wordt de kans op rugpijn, hoofdpijn en andere fysieke klachten steeds groter.

 

kijk even om u heen; hoeveel medewerkers zitten er op dit moment goed op hun stoel?

Een goede bureaustoel ondersteunt het lichaam op de juiste punten, is volledig instelbaar op gewicht en postuur, beweegt mee of stimuleert  tot bewegen. Zo wordt de rug gespaard en veel ander lichamelijk ongemak (en ziektekosten!) voorkomen.

Het uiterlijk van een bureaustoel zegt helaas niets over de kwaliteit.

Veel belangrijker is de vaak onzichtbare techniek die in de stoel zit, en de mogelijkheid die techniek (en de van binnen en buiten gebruikte materialen) aan te laten sluiten bij de behoeften van de gebruiker.

Waarom is dat belangrijk?

  • Niet iedere medewerker is hetzelfde gebouwd, heeft hetzelfde gewicht of voert in hetzelfde aantal uren dezelfde werkzaamheden uit.
  • Een flexwerker heeft het meest aan een eenvoudige instelbare stoel die makkelijk te reinigen is.
  • Iemand met een vaste 9-5 kantoorbaan heeft weer meer aan een stoel die volledig op hem of haar is ingesteld en zoveel mogelijk bewegingsvrijheid biedt.
  • Een laborant wil een stoel die tegen microben kan en een magazijnmedewerker wil een stoel die ijzersterk en stofdicht is.

Het is dus onmogelijk zomaar een bureaustoel aan te schaffen waar iedere medewerker meteen goed op zit terwijl het in ieders belang is om zo gezond mogelijk te werken.

“Moet” iedere medewerker dan een andere, unieke bureaustoel??

Nee, dat zou een beetje te ver gaan natuurlijk. Heeft u meerdere stoelen nodig, dan kunt u bij goede bureaustoelen binnen één model kiezen uit verschillende instel-opties. Zo krijgt iedere medewerker de “techniek” waar hij of zij het meest aan heeft,  terwijl de stoel er van buiten wel hetzelfde uit blijft zien.

goede bureaustoelen

Het voordeel van een goede bureaustoel? Uw medewerker blijft fitter en dat heeft een gunstige uitwerking op de productiviteit en de verzuimcijfers van uw bedrijf!

 

 

 

Lastig om die goede bureaustoel te vinden? Nee hoor, daar helpen wij u bij!

Om uit alle mogelijkheden de voor u meest geschikte bureaustoel  te kunnen selecteren bespreken wij eerst de werksituatie met u. Zo vinden wij samen met u beslist de bureaustoel die qua techniek, model en kleur het beste bij u(w bedrijf) past.

Waarom bij Office & More?

Office & More is gecertificeerd ergonomie partner van het IGR. Dit is de internationale belangenvereniging van rug specialisten, ergonomen en fysiotherapeuten.

IGR partnerIGR denkt als onafhankelijk adviserende partij mee in de ontwikkeling van ergonomische producten en verzorgt de certificering van producten die aan alle eisen voldoen. Ons gezamenlijk doel is het verbeteren van de werkhouding op de kantoorwerkplek. Partners van het IGR (waaronder Office & More) worden getraind om u van de meest actuele adviezen op het gebied van  gezonder werken te voorzien.

Eerst uitproberen!

Natuurlijk kunt u de stoel van uw keuze eerst uitproberen*. We plaatsen de stoel gratis en vrijblijvend op de werkplek, stellen hem volledig op u (of een andere testpersoon) in en na ca. 7 dagen halen we de bureaustoel weer bij u op. Zo weet u zeker dat u de goede keuze maakt.

*helaas kunnen wij deze service alleen bieden aan MKB bedrijven in de regio's Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Goede bureaustoel

Meer informatie?

Heeft u vragen, opmerkingen, specifieke (rug-)klachten of zit wensen of wilt u een afspraak maken? Neem contact op via onderstaande knop of bel direct met Office & More 036-5470549

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken?